Els restaurants preveuen una reducció de l'activitat del 0,4%

La situació de Catalunya, la possible recessió o el Brexit en poden ser les causes.

Els restaurants preveuen una reducció de l\'activitat del 0,4%
Els restaurants preveuen una reducció de l'activitat del 0,4%

Les empreses d'hostaleria de la Comunitat Valenciana preveuen una disminució de l'activitat econòmica de fins al 0,4% per a aquesta temporada 2019-2020.

Segons asseguren, la possible recessió econòmica seria una de les causes. A més les situacions polítiques de Catalunya amb el 'procés' i tots els esdeveniments que estan ocorrent en els últims dies; i el Brexit, amb la reducció de turistes del Regne Unit, també estarien darrere d'aquesta disminució de l'activitat.

L'estudi de perspectives empresarials del sector de l'hostaleria en la temporada  2019-2020 reflecteix que el 34% dels bars i restaurants creu que la seua activitat es mantindrà estable respecte al 2018, amb una puntuació de 2,9 en una escala d'1 a 5.

El 26% preveu reduir plantilla

El 26% de les empreses hostaleres pronostiquen que reduiran la seua plantilla, enfront del 15% que l'augmentarà i el 58% que la mantindrà. A escala global del sector, l'11,3% es refereix a una reducció de personal.

Per territoris, l'estudi indica una millor evolució per als bars de costa, que preveuen un increment de l'activitat econòmica del 3,4%, mentre que a l'interior es preveu una reculada de l'1,7% i la ciutat de València es considera que la seua activitat es reduirà un 4,3%.

També et pot interessar

stats