Els restauradors demanen obrir les terrasses i els interiors amb el 50% de l'aforament

Empresaris de l'hoteleria i l'oci reclamaran aquesta vesprada en la reunió amb el Consell començar la desescalada l'1 de març.

El sector demana obrir les terrasses dels locals l’1 de març

Els empresaris del sector de la restauració i de l'oci es reuneixen aquesta vesprada amb la consellera de Sanitat Universal i el secretari autonòmic de Turisme per a tractar la desescalada i el full de ruta d'obertura de l'hoteleria de la Comunitat Valenciana. El president de la Federació d'Oci, Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana (Fotur), Víctor Pérez, ha dit a Les notícies del matí que la millor solució per a començar la desescalada és obrir les terrasses dels locals l’1 de març.

Amb la baixada en el nombre de contagis, la Generalitat es prepara per a elaborar, juntament amb els sectors afectats per la pandèmia de Covid-19, com ara l'oci nocturn i la restauració, un pla de desescalada "lent i gradual" a partir de l'1 de març, segons ha destacat en declaracions a À Punt la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló. Damunt la taula estarà el missatge que ha llançat pel president de la Generalitat: no volen córrer, la desescalada serà molt prudent, lenta i segura.

L'objectiu d'aquesta trobada és crear una taula de treball per a debatre les propostes d'un dels sectors més afectats pels efectes de la crisi econòmica, ja que, segons ha apuntat Víctor Pérez, "l'hostaleria fa un mes que està tancada i l'oci un any, la qual cosa ha suposat que un 30% dels locals d'oci ja hagen desaparegut". És per això, que el president de Fotur ha avançat que demanaran al Consell que a partir de març, "si les condicions sanitàries ho permeten, obrir de les terrasses, els interiors amb el 50% d'aforament i també els salons de noces i esdeveniments, ja que estan en espais amples".

A més, el sector demanarà que les ajudes siguen "més àgils i directes" i han perfilat un document conjunt de propostes que presentaran aquesta vesprada. "Ajuda de rescat o que se'ns deixe treballar amb les mesures [de protecció] com qualsevol altre sector", aquesta és la principal reclamació, segons la patronal.

El president de Futur ha defensat un sector "criminalitzat" quan, segons ha indicat, van ser dels primers a preparar unes mesures de prevenció i seguretat avalades pel Ministeri de Sanitat, i només representen "el 2% dels contagis, segons indica la web de Sanitat". De tota maneres, des de la patronal de la restauració i de l'oci han posat l'accent en la necessitat que "el ritme de vacunació vaja més de pressa", ja que l'agenda de la desescalada "la marca la salut i la pandèmia".

També et pot interessar

stats