La restauració i l’oci volen saber quan podran reobrir

Respecte a la pròrroga de les restriccions, els comerciants denuncien que no podran continuar tancant a les sis sense ajudes.

VÍDEO | La restauració i l’oci volen saber quan podran reobrir

Les restriccions actualment vigents a la Comunitat Valenciana per a frenar els contagis de coronavirus es prorrogaran fins a l'1 de març. Així es dona per fet, després de l’anunci fet ahir pel president de la Generalitat, qui afirmava que no era moment de relaxar les limitacions. La notícia ha caigut com una poalada d'aigua freda en sectors com la restauració, l'oci nocturn i el comerç.

Tot apunta al fet que una de les mesures que s’allargarà fins al principi de març serà la del confinament perimetral de les setze ciutats més poblades de la Comunitat Valenciana durant els caps de setmana i els festius. També amb eixe objectiu, el de limitar la mobilitat social, es prorrogarà el toc de queda a les 22:00 h.

La restauració continuaria tancada, amb l'excepció de la venda de menjar i productes per a emportar-se, com ocorre actualment. El sector de l’hoteleria ha exigit al Consell saber ja quan podran tornar a obrir i en quines condicions. L'oci nocturn, per la seua banda, demana equilibri entre economia i salut i apel·la a les xifres.

L'oci vol obrir amb mesures higièniques i sanitàries

L’oci demana obrir amb mesures higièniques i sanitàries. Víctor Pérez, president de la Federació d’Oci Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana, apuntava que el sector acatarà les limitacions que s’imposen, però insisteix a defensar que aquests negocis “no són el problema, sinó la solució, com recullen les dades”. En aquest sentit, Pérez ha reclamat que el sector de l’oci puga exercir la seua activitat, “com qualsevol altre sector que compleix amb les mesures higièniques i sanitàries”.

Amb la pròrroga de les restriccions, el comerç tancarà a les sis de la vesprada, llevat de les tendes de primera necessitat; mentrestant, continua pendent la proposta de Compromís de tancar els centres comercials. Sense ajudes, els comerciants diuen que no poden resistir i estan desprotegits, com advertia Rafael Torres, president de Confecomerç, la Federació de Comerciants de la Comunitat Valenciana: “Estem en una caiguda lliure, perquè la situació que travessem actualment és d’un tancament encobert”.

L'obligació de la mascareta s'ha ampliat a les activitats esportives no professionals. Les altres mesures que podrien prorrogar-se són les reunions als domicilis limitades als convivents, i pel carrer continuaríem en parelles: dos persones com a màxim; tres ja en són multitud.

També et pot interessar

stats