La restauració de Castelló no reobrirà aquest dimarts

Confia acostar postures en la reunió prevista amb la Generalitat i espera que prospere el recurs presentat al TSJ contra el tancament del sector.

Ashocas ha presentat aquest dilluns un recurs presentat al TSJ contra el tancament del bars i restaurants
Ashocas ha presentat aquest dilluns un recurs presentat al TSJ contra el tancament del bars i restaurants / À Punt NTC

El sector de la restauració de Castelló desconvoca la reobertura dels locals anunciada per a dimarts i confia acostar postures en la reunió prevista amb la Generalitat per a planificar la desescalada. També esperen que prospere el recurs presentat aquest matí al Tribunal Superior de Justícia en el qual demanen mesures cautelars contra el decret de renovació de les restriccions imposades a la mobilitat i a l'activitat del sector de la restauració.

L'Associació d'Hotelers de Castelló, Ashocas, ha decidit per tant en una votació en línia esperar a la reunió prevista demà no tirar avant aquesta acció de protesta. Els propietaris s'enfrontaven a sancions econòmiques entre 100 i 60.000 euros per obrir, però atenció, també els possibles clients que hi acudiren a consumir podien ser multats.

Álvaro Amores, president d'Ashocas, ha reclamat a la Generalitat “ajudes directes al sector, un pla de desescalada d'acord amb el que estem demanant i que si hi ha una altra onada es prenguen un altre tipus de mesures”.

Els membres de la patronal Ashocas han presentat el recurs animats per l'acceptació per part del TSJ del recurs presentat per la plataforma SOS Hoteleria d'Alacant. Amb aquest moviment i el precedent del tribunal basc, els propietaris creuen que hi ha moltes possibilitats d'una reobertura.

Vora 500 reclamacions del sector a Alacant per les pèrdues

Per la seua banda, a les comarques del sud també contemplen la via judicial si no poden obrir els establiments al març. L'Associació Provincial de Restaurants d'Alacant (ARA) i l'Associació de Locals de Restauració i Oci d'Alacant (Alroa) han presentat conjuntament 487 demandes de responsabilitat patrimonial contra la Conselleria de Sanitat Universal per les pèrdues econòmiques que ha ocasionat el tancament dels negocis a causa de les restriccions contra la pandèmia.

Ambdues entitats, les principals representants de la restauració al sud valencià, han reivindicat una reobertura "immediata" i "sense restriccions" i s'han emparat per fer-ho en la recent sentència del Tribunal Superior de Justícia del País Basc que avala que els locals tornen a obrir al públic. Els col·lectius rebutgen donar suport a una desescalada gradual i defensen la l'"absència" d'informes i estudis que confirmen que l'activitat de la restauració estiga relacionada amb l'increment de contagis.

El president d'Alroa, Francisco Javier Galdeano, ha criticat que les ajudes destinades pel Consell a través del pla Resistir "no són suficients" per al sector, ja que "dos mil euros en ajudes per a un negoci tancat des del mes d'agost no soluciona el problema".

Ara, la Generalitat té un termini de sis mesos per a contestar les reclamacions patrimonials, però el sector anuncia més mesures si no hi ha un acord per a pujar la persiana els propers dies.

Tot i aquesta situació de confrontació, aquest dimarts es reuniran 16 representants de diversos col·lectius del sector de la restauració de tota la Comunitat Valenciana amb la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. Una cita en què el Consell i el sector abordaran l'actual conflicte i el futur pla de desescalada dels bars i restaurants.

També et pot interessar

stats