El rescat del Banc de València va ser el més car

En relació amb la grandària, va ser l'entitat que més fons va rebre.

El rescat del Banc de València va ser el més car
El rescat del Banc de València va ser el més car

El FROB, el fons de rescat espanyol, ha publicat aquest divendres un informe dels últims deu anys de gestió, en què detalla les ajudes aportades a la banca.

La llista inclou també els 6.103 milions que va rebre el Banc de València, controlat en el seu moment per Bancaixa, i els 1.645 milions de BMN, el grup format per Caixa Múrcia, Caixa Granada i la balear Sa Nostra, ara integrat en Bankia.

No obstant això, el FROB exposa les xifres també en proporció a la grandària de les entitats, així com als seus actius ponderats per risc (APR). D'aquesta manera es veu que BFA-Bankia va rebre ajudes pel 7,5% de la seua grandària o el 12,3% dels APR, mentre que el Banc de València va rebre el 25,9% dels seus actius totals o el 37% dels de risc.

El FROB també recull les ajudes a l'alacantina CAM (12.474 milions), que equivalen al 18,5% de la seua grandària o el 29,6% dels APR.

També CatalunyaCaixa i Novacaixagalicia van rebre un percentatge d'ajudes més alt que Bankia, 16,6% de la seua mida i 25,9% dels APR la primera, i 14,1% de la seua grandària i 18,2% dels APR la segona.

També et pot interessar

stats