Representants de restaurants i locals denuncien que les noves restriccions son “un tancament encobert”

Asseguren que l’avançament del toc de queda a les 23:00 hores comportarà el tancament d’establiments.

Representants de restaurants i locals denuncien que les noves restriccions son “un tancament encobert”
Representants de restaurants i locals denuncien que les noves restriccions son “un tancament encobert”

La Confederació Empresarial d’Hoteleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur) i la Federació Empresarial d’Hoteleria de València (FEHV) han criticat aquest divendres les noves restriccions anunciades per la Generalitat per a les festes de Nadal contra l’avanç de la pandèmia de la Covid-19. Consideren les mesures definitives per a la restauració i suposen un “tancament encobert” per a un sector que segueix sense rebre “cap mena d’ajuda directa”.

Des de Conhostur lamenten que “s’han tornat a prendre decisions improvisades, amb canvis del criteri inicial establit”, a una setmana de la celebració de les festes en plena campanya de Nadal. Per a l’hoteleria, avançar el toc de queda a les 23.00 hores, que comporta l’avançament del tancament dels establiments, afectarà directament el servei de sopars, que en molts restaurants serà “inviable” oferir, especialment en els restaurants gastronòmics, i s’elimina el segon torn per a molts locals, que a més havien recorregut a aquest sistema per les limitacions d’aforament.

“En aquests moments, tenint en compte que per a molts negocis la campanya de Nadal podria ser l’últim revulsiu abans de plantejar-se un tancament definitiu, aquestes limitacions suposen el colp de gràcia per al sector tant dels restaurants, com de l’oci i de l’allotjament”, asseguren.

Conhostur ha condemnat la “falta de sensibilitat” cap a les 35.000 empreses que conformen l’hoteleria a la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, ha assenyalat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, “segueix sense rebre el sector, malgrat les nombroses peticions” que s’han fet en últimes setmanes per a mantindre una reunió en la qual poder reclamar un pla d’ajudes urgent i necessari per a garantir la viabilitat i el manteniment de les empreses hostaleres”.

“Una vegada més ens veiem sotmesos a la improvisació tant del govern central com autonòmic, que amb aquests canvis genera un missatge confús cap a la ciutadania, i revela una falta de previsió i anticipació en la presa de decisions, a diferència de les polítiques d’actuació d’altres països europeus com Alemanya, que acompanyen les mesures restrictives a l’activitat empresarial amb ajudes directes compensatòries”, lamenta la Confederació en un comunicat. Per això, Conhostur exigeix al president de la Generalitat, Ximo Puig, que “demostre respecte cap a aquest sector (que representa el 6,8% del PIB) i convoque de manera imminent la reunió que portem setmanes esperant”.

“L’hoteleria, una vegada més, actuarà de manera responsable complint amb totes les restriccions imposades com ho ha fet des de l’inici d’aquesta crisi, però sense cap dubte les mesures sanitàries han d’anar acompanyades de mesures econòmiques que ajuden realment al teixit empresarial hoteler i turístic de la Comunitat Valenciana”, conclou el comunicat.

També et pot interessar