Representants d'Hosbec i Baleària afirmen que la gratuïtat de l'AP-7 perjudicarà el turisme

El president de la patronal hotelera i el cap de la naviliera adverteixen de la saturació de vehicles que comportarà la mesura.

Representants d\'Hosbec i Baleària afirmen que la gratuïtat de l\'AP-7 perjudicarà el turisme
Representants d'Hosbec i Baleària afirmen que la gratuïtat de l'AP-7 perjudicarà el turisme

Quan falten 200 dies perquè els 373 quilòmetres de l'AP-7 entre Tarragona i Alacant siguen gratuïts i de gestió pública, el president d'Hosbec, Toni Mayor, i el cap de naviliera Baleària, Adolfo Utor, han expressat l'opinió que la mesura perjudicarà el turisme de la Comunitat Valenciana. 

En declaracions a Les notícies del matí, ni Mayor ni Utor s'han mostrat contraris a l'alliberament de l'autopista, que entrarà en vigor l'1 de gener de 2020, però han advertit que provocarà la saturació de la via i perjudicarà el trànsit dels milions de turistes que arriben a l'aeroport d'Alacant, que després han de desplaçar-se a les localitats turístiques de les comarques del sud.

En aquest sentit, el cap de Baleària ha afirmat que "la saturació afectarà negativament la connectivitat del territori", la qual cosa, en la seua opinió, "podria afectar la qualitat del producte turístic" que ofereix la Comunitat Valenciana. Utor ha emplaçat totes les parts a "estudiar i ponderar" la situació que provoca l'alliberament de la via.

Per la seua part, Toni Mayor ha valorat que la gratuïtat de l'autopista és "una bona notícia per als residents", però ha afirmat que cal assegurar "el trànsit fins a tindre un tren que unisca l'aeroport, l'AVE i les Marines". Una de les possibles solucions que ha llançat és que, a partir de l'1 de gener del 2020, l'AP-7 siga debades, però només per als residents. 

També et pot interessar

stats