Es reprén la licitació d’obra pública, suspesa durant l’estat d’alarma

La Generalitat havia sol·licitat la mesura en les conferències de presidents autonòmics.

Obres del viaducte del port de Querol, a Morella
Obres del viaducte del port de Querol, a Morella / À Punt NTC

El govern central ha acordat aquest dimarts reprendre la licitació d’obra pública, suspesa durant l’estat d’alarma. L’executiu reprendrà els processos en marxa i llançarà nous contractes, dos mesos després de la paralització del sector.

Així, les administracions públiques i les seues empreses i ens públics podran reprendre la contractació d’obres.

La Generalitat agraeix que s’haja inclòs la seua petició

La Generalitat ha agraït que el govern espanyol haja inclòs la petició que ha fet el cap del Consell, Ximo Puig, en les darreres conferències de presidents autonòmics.

Segons ha informat la Generalitat, Puig ha agraït a Sánchez que haja acceptat la seua petició i la sensibilitat mostrada cap a una de les reivindicacions valencianes, per a desbloquejar les contractacions d’obra pública com a factor de reactivació econòmica.

Un 32% de caiguda en el primer trimestre

L’obra pública ja es va saldar amb un afonament del 32,2% el primer trimestre de l'any, si bé el període a penes comprén quinze dies de paralització del sector.

En concret, les diverses administracions públiques van llançar contractes d'obres entre gener i març per un import de 3.436 milions d'euros, cosa que va implicar una retallada d'uns 1.640 milions en relació amb un any abans, segons les dades de la patronal de grans constructores i concessionàries Seopan.

També et pot interessar

stats