Es reprén el juí del cas Bankia amb la compareixença de Rato

Si es condemnat, l’expresident de l’entitat sumaria aquesta condemna a la de les targetes ‘black’, per la qual ja està a la presó.

Es reprén el juí del cas Bankia amb la compareixença de Rato
Es reprén el juí del cas Bankia amb la compareixença de Rato

El juí en la seu de l'Audiència Nacional de San Fernando de Henares (Madrid) per l'eixida a borsa de Bankia al juliol del 2011, el conegut com a cas Bankia, es reprendrà aquest dimarts, previsiblement amb la compareixença de l'expresident de l'entitat Rodrigo Rato.

En cas de ser condemnat, Rato sumaria aquesta condemna a la què ja compleix en la presó de Soto del Real per apropiació indeguda en el cas de les targetes opaques de Caja Madrid.

El 29 de novembre va acabar la quarta jornada del juí oral, després de la qual la presidenta de la secció quarta de la sala penal, la magistrada Ángela Murillo, va decidir suspendre les sessions fins al mes de gener pel fet que el tribunal requeria temps per a elaborar l'acte de conclusions. 

Les defenses de totes les parts ja han exposat les qüestions prèvies al llarg de tres jornades. L'etapa següent comença aquest dimarts, amb la comunicació del tribunal de la resolució de les qüestions prèvies que van plantejar les parts. Després d'això tindran lloc les compareixences dels investigats.

La fiscalia només acusa quatre dels 34 jutjats: l'expresident i l’exvicepresident de Bankia, Rodrigo Rato i José Luis Olivas, respectivament, i els exconsellers José Manuel Fernández Norniella i Francisco Verdú Pons.

També et pot interessar