Renfe rebaixa les tarifes aquest estiu i ofereix serveis a la carta

Pretén així competir amb els trens d'alta velocitat de baix cost Ouigo, que a partir del 10 de maig operaran entre Madrid i Barcelona i que té previst ampliar rutes

Trens Avlo estacionats en l'estació de Madrid-Porta d'Atocha
Trens Avlo estacionats en l'estació de Madrid-Puerta de Atocha / Renfe

Viatjar en AVE aquest estiu serà més barat. Així, per exemple, un viatge en AVE de Madrid a València eixirà a partir del mes de juny a un preu de 18,5 euros, en contrast amb els 22,15 euros actuals, mentre que un trajecte entre la capital d'Espanya i Sevilla costarà, en la seua versió més barata i amb un menor nombre de serveis, 19,25 euros, enfront dels 23,15 euros d'ara, segons ha informat l'empresa pública. Renfe pretén així competir amb els trens d'alta velocitat de baix cost Ouigo, que a partir del 10 de maig operaran la ruta Madrid-Barcelona i que ja ha anunciat que ampliarà, entre altres rutes, la de Madrid-València i Madrid-Alacant. Ouigo és la marca de baix cost del gegant francés SNFC.

Durant una trobada amb la premsa, Renfe ha detallat que les noves tarifes seran Básico, Elige i Premium, a partir de les quals es podrà configurar el viatge definitiu en funció del que el client demane, com l'elecció de seient Estàndard o Confort, que fa desaparéixer les actuals Turista i Preferent, encara que en la pràctica continuen diferenciant-se.

Els descomptes no sols aplicaran, com fins ara, a les tarifes més cares, sinó a qualsevol, per la qual cosa els preus seran a partir d'ara sensiblement més barats per als majors, xiquets i joves que tinguen drets a descomptes addicionals. D'aquesta forma, el millor preu, per exemple, per a titulars de la Targeta Daurada partirà de 20,45 euros per a un viatge entre Madrid i Barcelona, enfront del preu de 65,35 euros que ara ha de pagar aquest col·lectiu de majors amb descompte ja inclòs, o els 16,35 euros per a xiquets, en contraposició amb els 65,25 euros actuals per a aquest mateix trajecte.

També et pot interessar

stats