Renfe denuncia l'incompliment de serveis mínims per part dels maquinistes en la vaga

La companyia afirma que el mínim del 85% dels trens programats habitualment no s'està complint a Catalunya perquè alguns maquinistes no s'han presentat a treballar

Tren de rodalia de Renfe
Tren de rodalia de Renfe / À Punt NTC

Els serveis mínims decretats per la vaga convocada en Renfe pel Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (Semaf), que representaven el 85% dels trens programats habitualment, no s'estan complint a Catalunya perquè alguns maquinistes no s'han presentat a treballar.

Així ho ha informat un portaveu de la companyia, que ha indicat que aquestes absències estan produint alteracions puntuals en la prestació del servei de rodalies de l'àrea de Barcelona, que ha hagut de suspendre la circulació de diversos trens i origina retards en aquestes línies.

Aquest dijous ha arrancat la primera jornada de la vaga de huit dies convocada en Renfe pel Semaf per als dies 30 de setembre i 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d'octubre, i que provocarà en tota Espanya la cancel·lació de centenars de trens.

Rodalies està informant a través dels seus canals disponibles de la situació en aquestes línies i dels combois que circulen en cada moment, i lamenta les molèsties que s'està ocasionant als usuaris.

Renfe està estudiant quines mesures prendrà contra els maquinistes que han incomplit els serveis mínims, la qual cosa entén com "un acte deliberat" dels vaguistes, i assegura que es pronunciarà "amb tota la duresa possible".

Des de la companyia s'afirma que els ciutadans "estan patint les conseqüències d'una vaga absolutament injustificada i de la posició inadmissible dels dirigents del sindicat de maquinistes".

Per a les primeres quatre jornades de vaga, a la qual no s'han sumat altres organitzacions sindicals, el gestor ferroviari ha hagut de suspendre en la xarxa espanyola la circulació d'un total de 892 trens, dels quals 267 són d'alta velocitat i llarga distància i 625 de mitjana distància, als quals se sumen 813 de serveis de mercaderies.

També et pot interessar

stats