Renault mantindrà la producció a Espanya i no tancarà cap de les tres plantes

La companyia automobilística francesa retallarà 15.000 ocupacions a tot el món i reduirà costos per valor de 2.000 milions en tres anys.

Un empleat, al concessionari de Renault a Nantes, França

La companyia automobilística Renault ha anunciat que el seu nou pla d'estalvi de costos no contempla la reducció de la producció a les fàbriques espanyoles (Valladolid, Palència i Sevilla) i tampoc el tancament d'aquestes. Així ho ha assenyalat el president de Renault, Jean-Dominique Senard, en una roda de premsa en línia per a presentar aquest nou pla amb el qual la companyia pretén reduir els costos en 2.150 milions d'euros fins al 2022.

Aquest anunci ha tranquil·litzat els treballadors d'aquestes fàbriques espanyoles, després que dijous Nissan comunicara el tancament de la planta de Barcelona, que dona faena directa a unes 3.000 persones, i indirectament a 30.000 més en empreses auxiliars.

L'objectiu d'aquest nou programa fins al 2023, que tindrà un cost d'uns 1.200 milions d'euros, és retornar la competitivitat a la companyia i garantir-ne el desenvolupament a llarg termini en el marc de l'aliança Renault-Nissan-Mitsubishi. Per a aconseguir-ho, la companyia haurà de fer ajustos de plantilla que afectaran quasi 4.600 persones a França fins al 2023, que se sumaran a les prop de 10.000 ocupacions que es retallaran a tot el món. Aquestes mesures es duran a terme a través de reconversió de llocs de treball, mobilitat interna i eixides voluntàries.

El president de l'empresa, Jean-Dominique Senard, ha subratllat que aquests canvis "són fonamentals per a garantir la sostenibilitat de l'empresa i el seu desenvolupament a llarg termini".

També et pot interessar

stats