Els regants valencians demanaran una opinió experta sobre la sentència del Tajo

La Mesa Tècnica de l'Aigua es reuneix a Los Montesinos per a valorar l'abast i la gravetat de la decisió judicial.

Els regants valencians demanaran una opinió experta sobre la sentència del Tajo
Els regants valencians demanaran una opinió experta sobre la sentència del Tajo

Els regants de la Comunitat Valenciana han acordat, en la Mesa Tècnica de l'Aigua, que demanaran l'opinió dels tècnics i dels experts sobre la sentència del Tribunal Suprem que anul·la parcialment el Pla Hidrològic de la Conca del riu Tajo (PHT). Aquesta comissió provincial, que forma part de la Diputació d'Alacant, s'ha reunit aquest dimecres a Los Montesinos, al Baix Segura, amb l'objectiu de valorar l'abast i la gravetat d'una decisió judicial que no es veu de manera negativa.   

El president de la Federació de Regants de la Comunitat Valenciana, Pepe Andújar, creu que abans de parlar sense saber cal demanar opinió als experts en matèria judicial sobre el contingut de la sentència. "He demanat que s'encarregue als especialistes un dictamen, per a evitar parlar-ne sense saber", ha explicat en À Punt NTC.

Garantir el futur del  transvasament Tajo-Segura és prioritari per als regants valencians, ja que té un caràcter "absolutament essencial" i implica "quasi el 60% del regadiu de les comarques d'Alacant", en paraules del president de la Mesa Tècnica de l'Aigua, Joaquín Melgarejo.

A la cita també s'ha debatut sobre la polèmica per la gestió de les aigües del postrasvasament Xúquer-Vinalopó, un altre assumpte cabdal per als llauradors de les comarques del sud valencià. A més, ja està en proves l'embassament de Los Suizos a Albatera, que quan estiga a ple rendiment regularà més de 600 mil metres cúbics d'aigua provinent del Xúquer. Aquest serà l'últim punt d'arribada de les aigües del transvasament Xúquer-Vinalopó. 

També et pot interessar

stats