Reforma del finançament i dèficit asimètric, reivindicacions valencianes en el CPFF

La Generalitat reclamarà poder aplicar un dèficit diferenciat.

Imatge de portada: la reunió de la comissió mixta entre els grups de les Corts i el Consell

La Generalitat defendrà en el Consell de Política Fiscal i Financera d’aquest divendres la reforma immediata del sistema de finançament i un dèficit diferenciat com a mesura transitòria. En aquest fòrum, que no se celebra des del 2018, és on es decideix la quantitat que poden gastar les autonomies i la xifra màxima del seu endeutament.

El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, hi arriba amb reivindicacions consensuades després de la comissió mixta Corts-Consell que es va celebrar dijous. La reforma del finançament i un dèficit asimètric són dos mesures a les quals donen suport també els partits de l'oposició al govern del Botànic. 

Tot i que no està en l’orde del dia, hi ha diferències en les posicions entre els partits que donen suport al Consell i els de l’oposició sobre com aconseguir que el govern espanyol pague l'IVA de 2017

Són 280 milions d'euros que el govern espanyol no va ingressar a la Generalitat per un canvi de model en la gestió de l'IVA en l’època en què Cristóbal Montoro (PP) era ministre d'Hisenda.

També et pot interessar

stats