El ramader que va protestar a cavall prorroga sis mesos l'autorització de pastures a Tous

El jove reclamava que els seus 290 cavalls pogueren pasturar en llibertat en un paratge del qual denunciava que l'"expulsaven" a causa d'una reforestació

El jove ramader Rubén Llata amb els seus cavalls / À Punt NTC

El jove ramader Rubén Llata, que va protestar muntat a cavall fins a arribar a la seu de la Conselleria d'Agricultura a València per a reclamar una solució que permetera pasturar als seus animals en uns terrenys de Tous, ha aconseguit prorrogar durant sis mesos l'autorització de pastures en la zona, segons ha informat l'organització AVA-Asaja a la qual pertany.

Llata va dur a terme la seua protesta el passat 19 de novembre fins a les portes de la Conselleria, en el complex 9 d'Octubre, i amb l'anunci que anava a emprendre una vaga de fam per a aconseguir el seu objectiu. Agricultura es va comprometre a buscar alternatives per al ramader.

El jove reclamava que els seus cavalls pogueren pasturar en llibertat en un paratge amb bones condicions hídriques situat en el terme municipal de Tous, del qual denunciava que l'"expulsaven" a causa d'una reforestació, malgrat la contribució dels animals a l'hora de previndre incendis forestals i afavorir la biodiversitat.

La protesta ha acabat de manera satisfactòria per a Llata i els més de 290 cavalls que té perquè Agricultura ha prorrogat durant sis mesos més l'autorització de pastures i li facilita les gestions oportunes per a traslladar posteriorment els animals a diferents punts de les províncies de València i Terol.

El ramader assegura estar "molt agraït" a Agricultura perquè té "un termini de temps raonable per a poder continuar pasturant en llibertat els cavalls en el mateix paratge de Tous, on s'ha aprovat una reforestació postincendi, fins a accedir a llocs alternatius".

AVA-Asaja valora de manera positiva el treball de la Conselleria d'Agricultura perquè "permetre les pastures en el nostre territori és bo per a la ramaderia i per a la conservació de les muntanyes".

També et pot interessar

stats