Rajoles, aïllants o pesos de gimnàs, totes les possibilitats del plàstic reciclat

Aimplas organitza un seminari a Paterna per a explorar fins on es pot allargar la vida d’aquest material

Pesos fets amb plàstic / À Punt NTC

Per al 2050, el 65% del plàstic que es fabrique a Europa serà, almenys, d’un segon ús, i d'ací a dos anys, ja es reciclaran 10 milions de tones de plàstic. És un gran repte per al sector que es debat aquest dimecres en un seminari internacional organitzat al parc empresarial de Paterna (Horta) per l'Institut Tecnològic del Plàstic Aimplas. En la cita no han faltat els últims avanços en l’economia circular del plàstic reciclat, una indústria capaç de convertir les restes d'un avió en el marc de la finestra d'un altre avió des d'on mirar cap a un futur més sostenible.

Un dels exemples que s’han presentat en el seminari és la segona oportunitat que es pot donar mitjançat un reciclatge químic a les aspes dels molins de vent retirades després de molt de rodar. Estan fetes de fibra i resina, així que se separen els dos components, es purifiquen i s'utilitzen per a diferents finalitats, com ara, per a formar part d’una rajola de ceràmica, explica Santiago Llopis, investigador d’Aimplas, empresa que les produeix. 

També s’han presentat solucions per als matalassos: reutilitzar-los per a fabricar revestiments d’aïllament tèrmic i acústic. Amb les xarxes fantasma que suren a la deriva al mar i que, moltes vegades, resulten trampes mortals per als animals marins es poden fabricar molts nous productes, com ara pesos per a entrenar els músculs. 

Sonia Albein, també investigadora d’Aimplas, afirma que tot és reciclable, però que cal tindre en compte diferents factors com ara la inversió, les noves tecnologies i la innovació. 

També et pot interessar

stats