Menys raïm del Vinalopó però de major calibre i qualitat

Arranca la campanya de raïm amb la previsió d'una producció de 40 milions de quilos, un 10% menys.

La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha participat en la tallada del primer xanglot de la temporada a Novelda
La consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, ha participat en la tallada del primer xanglot de la temporada a Novelda / À Punt NTC

Una producció de 40 milions de quilos de raïm; un 10% menys però de més calibre. És a dir, una bona temporada.

Són les previsions de la campanya del raïm de taula del Vinalopó, que ha començat aquest dijous a Novelda (Vinalopó Mitjà), on s'ha escenificat el tall del primer xanglot a càrrec de la consellera d'Agricultura. Mireia Mollà ha recordat que la collita del raïm, estarà sota la vigilància d'estrictes protocols de seguretat, com també passarà enguany amb els cítrics, com a resultat de la pandèmia de Covid-19.

Així ha començat la collita de l'únic raïm en saquet d'Europa amb Denominació d'Origen Protegida (DOP). Un producte únic, que fa un segle que es cultiva protegint-lo amb un saquet de paper, fet que afavoreix un raïm amb pell més fina i coloració uniforme. Es tracta de la fruita que alimenta els desitjos que es llancen en les campanades cada nit de Cap d'Any.

Les sis varietats de raïm que empara la DOP són Ideal, Aledo, Rosetti, Red Globe, Doña María i Victoria. La producció es cultiva en vora 1.800 hectàrees repartides principalment en set municipis alacantins: Agost, Asp, Monfort, Novelda, el Fondó de les Neus, el Fondó dels Frares i la Romana.

També et pot interessar

stats