Rafael Climent, conseller d’Economia Sostenible: “Hi haurà un Botànic 2”

Climent confirma que es presentarà a les primàries de Compromís per a liderar la llista de la formació a Alacant.

Rafael Climent en 'À Punt Notícies matí'
Rafael Climent en 'À Punt Notícies matí'

Es presentarà a les primàries de Compromís per a liderar les llistes del partit a Alacant. Així ho ha confirmat en À Punt Notícies matí el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent. La intenció del seu company de formació, Enric Morera, d’optar també a formar part del procés en les llistes no el preocupa. “El projecte està per damunt de les persones”. I confia que eixe projecte es reedite: “Hi haurà un Botànic 2”, ha assegurat.

En aquest camí espera que hi haja canvis que ajuden la Comunitat Valenciana al desenvolupament econòmic, més enllà de la reforma del finançament autonòmic. Climent ha demanat al govern central un quitament del deute, perquè pensa que d’aquesta manera s’ajudarà la ciutadania a “guanyar autonomia”. En aquest sentit, el conseller ha destacat que en quatre anys de legislatura 84.000 famílies en què cap membre tenia faena, algun dels seus components ha trobat ocupació.

Climent ha ressaltat l’aposta del govern del Botànic per un model econòmic sostenible i “centrat en les persones”. En aquest sentit ha fet referència a Intu Mediterrani, el macrocentre comercial i d’oci a Paterna que avalua a hores d’ara la Conselleria de Medi Ambient, afirmant que primer que res cal “apostar per la seguretat jurídica” i que per tant, “s’han de seguir tots els tràmits administratius”, malgrat que ha reconegut que es tracta d’una iniciativa que “no encaixa amb el model del Botànic”. 

Confiança en el futur de la planta de Ford a Almussafes

Sobre el futur de la planta de Ford a Almussafes, Rafael Climent ha assenyalat que confia que “si hi ha retallades, que siguen les mínimes” i ha posat en valor, no només la importància de la fàbrica i del sector de l’automòbil en la Comunitat Valenciana, que representa al voltant del 12 per cent del PIB, sinó la “pau sociolaboral” que es viu en la factoria, fet que segons ell “es veu amb bons ulls des dels Estats Units”.

En el camí correcte cap a una solució entre taxistes i VTC

El conseller també ha fet referència a la proposta de la Generalitat per a resoldre el conflicte establert entre taxistes i VTC, assenyalant que, malgrat que tot està en procés, es va “per bon camí”. “Quan en una negociació les dues parts ixen descontentes és que hi ha hagut un bon acord”, ha assegurat, afegint que el que cal ara és regular el sector, primer que res, elaborant un decret, que espera que “siga bo per a les dues parts”.

També et pot interessar

stats