La quota d'autònoms de novembre arriba amb pujada

La Seguretat Social aplica el càrrec retroactiu de les quotes de 2020 i comença a cobrar també la moratòria de les quotes de març.

A la situació d'incertesa que viuen milers de treballadors per compte propi, cal sumar ara una pujada de la quota d'autònom
A la situació d'incertesa que viuen milers de treballadors per compte propi, cal sumar ara una pujada de la quota d'autònom / À Punt NTC

La Tresoreria General de la Seguretat Social ha anunciat aquest dijous que en la quota de novembre s'inclou el càrrec addicional de la quota complementària de setembre a conseqüència dels nous tipus de cotització per contingències professionals i cessament d'activitat previst en l'RDL 28/2018. Una pujada que havia d'haver-se fet efectiva a principis d'enguany, però que es va posposar per l’esclat de la pandèmia. A més, per al 2021 està previst un nou increment, que les organitzacions d'autònoms demanen suspendre temporalment.

Per tant, a la situació d'incertesa que viuen milers de treballadors per compte propi, cal sumar ara una pujada de la quota d'autònom, que es va pactar a finals del 2018. Es tracta d'un augment del 0,3% de la base de cotització. Açò suposa un increment de 2,8 euros per als que cotitzen per la base mínima i de 12,2 euros per a la màxima. Amb aquest càrrec, els treballadors autònoms pagaran a la Seguretat Social al voltant 289 euros si cotitzen per la base mínima i 1.245,4 euros per la màxima.

D'altra banda, els treballadors acollits a la moratòria del pagament de les quotes de finals de març també han sigut notificats que aquest mes de novembre se’ls carregarà en el compte bancari la quota del mes de maig de 2020.

A més la situació podria empitjorat el 2021, perquè segons es va pactar, l’any vinent hauria de pujar la cotització. Per al 2021 està previst un nou increment mensual dels tipus de cotització d'un altre 0,3% per cessament d'activitat i contingències professionals, per a situar-se en el 0,9% per cessament d'activitat i de l'1,3% per contingències professionals.

També et pot interessar

stats