Quatre de cada deu contenidors que entren o ixen d'Espanya per mar passen pel port de València

El volum de càrrega i descàrrega creix entre el gener i el juliol de 2021 un 19,4% respecte al mateix període de l'any anterior

Contenidors en una de les terminals del port de València
Contenidors en una de les terminals del port de València / À Punt NTC

L'Autoritat Portuària de València ha gestionat durant els set primers mesos de l'any un total d'1.434.840 contenidors d'importació i d'exportació, xifra que representa el 40% del total dels que entraren o eixiren pel sistema portuari espanyol fins al juliol.

Aquest volum de càrrega i descàrrega, calculat en TEU —unitat de mesura en el trànsit marítim equivalent a contenidors de 6,1 metres—, és un 19,4% superior al que es va gestionar durant el mateix període de l'any anterior, segons ha informat Valenciaport aquest dijous.

A Valenciaport li segueixen en ordre d'importància, a l'hora de gestionar serveis espanyols de comerç internacional, els ports de Barcelona (1,04 milions de contenidors d'importació/exportació, que representen el 29,05%), Algesires (0,390 milions, el 10,89%) i Bilbao (0,29 milions i el 8,01%).

Per les terminals de Valenciaport, que aglutina també els ports de Sagunt i Gandia, entraren i eixiren tants contenidors carregats com per les terminals de Barcelona i Algesires juntes (1,43 milions a València mentre que són 1,04 milions i 0,39 milions de Barcelona i Algesires, respectivament). I entre aquests tres enclavaments portuaris van gestionar el 70% del que les empreses espanyoles importen o exporten per mar (Valenciaport el 40%, Barcelona el 29% i Algesires l'11%).

Les xifres, aportades per Ports de l'Estat, mostren una tendència a l'alça en el posicionament internacional de València com a port connectat al món i a l'economia global, capaç d'obrir nous mercats i d'aportar nous clients a les empreses espanyoles com indiquen els índexs de connectivitat de Nacions Unides, assenyala Valenciaport. 

A pesar del lideratge valencià en el món del contenidor i en la importació i exportació, el port de Barcelona manté la seua posició en el rànquing espanyol en el trànsit de passatgers i de creuers. El d'Algesires, per la seua banda, domina en volums de càrrega general per tones.

També et pot interessar

stats