La pujada del preu de l'electricitat incrementa l'IPC d'agost

L'índex de preus al consum augmenta un 0,2% respecte del mes anterior, segons l'INE, i es manté estable en el 2,2%.

L'índex de preus al consum augmenta un 0,2% respecte del mes anterior i es manté estable en el 2,2%
L'índex de preus al consum augmenta un 0,2% respecte del mes anterior i es manté estable en el 2,2%

L'índex de preus al consum (IPC) va pujar un 0,2% a l'agost en relació amb el mes anterior i es va mantindre estable la taxa interanual en el 2,2%, segons l'indicador avançat publicat aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Estadística ha atribuït el comportament de la taxa interanual a la pujada dels preus de l'electricitat, al qual se suma que els carburants han augmentat menys el mes d'agost d'enguany que durant el mateix mes del 2017.

La taxa interanual d'agost, si es confirma, seria la taxa positiva que fa 24 que encadena l'IPC interanual i implica que els preus són hui, 30 d'agost, un 2,2% superiors als de fa un any. La inflació es manté en el 2,2% interanual. L'INE publicarà les dades definitives de l'IPC de juliol el 12 de setembre.

Després d'haver registrat al gener una taxa interanual del 0,6%, la més baixa en 16 mesos, l'IPC interanual va tornar al febrer a superar l'1%, una tendència que es va mantindre al març i a l'abril. Al maig ja es va arribar a la barrera del 2%, cosa que no succeïa des de l'abril del 2017 (2,6%), mentre que al juny es va situar en el 2,3% i al juliol va moderar la seua escalada i es va situar en el 2,2%, la mateixa taxa que a l'agost.

El huité mes del 2018, l'índex de preus de consum harmonitzat (IPCH) va situar la seua taxa interanual en el 2,2%. Si aquesta dada es confirma, la taxa anual de l'IPCA disminuiria una dècima respecte al mes anterior. En termes mensuals, l'IPC va pujar un 0,2% a l'agost, el mateix comportament que va registrar durant el mateix mes del 2017. Per la seua banda, la variació mensual de l'indicador avançat de l'IPCH va marcar a l'agost un 0,1%.   

També et pot interessar

stats