La pujada del gasoil costarà 3,3 euros al mes a l’usuari

Hisenda baixarà l'impost de societats al 23 % per a xicotetes i mitjanes empreses que facturen menys d’un milió.

Detall d'un assortidor en una gasolinera
Detall d'un assortidor en una gasolinera / IADE-Michoko

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha avançat hui que la pujada de l'impost al gasoil que contempla el govern repercutirà en una despesa addicional de 3,3 euros al mes per a un consumidor que faça uns 15.000 quilòmetres anuals i que conduïsca un vehicle d’una antiguitat mitjana. O el que és el mateix, 38 euros més per cada mil litres de carburant, segons ha explicat la ministra en declaracions a RNE. 

"Espere que no tinga una repercussió important en la butxaca del consumidor”, ha explicat la ministra, que considera l’increment de la taxa un “gra d'arena perquè els nostres néts puguen gaudir d'un planeta verd".

Montero ha confirmat que l’increment del preu no es traslladarà al gasoil professional, com també ha volgut deixar clar hui la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, en la sessió de control al Congrés dels Diputats. 

Teresa Ribera, ha negat “discrepàncies de fons” amb el sector de l’automòbil per equiparar la fiscalitat de la gasolina i el gasoil. 

"No hi ha molta justificació per a un tractament fiscal diferent, perquè representen valors molt similars”, ha explicat la ministra durant una visita la factoria Renault, on també ha recalcat que la indústria comparteix aquesta visió de l’executiu.

Rebaixa de l’impost de societats per a micropimes

La ministra d'Hisenda també ha anunciat una rebaixa de l'impost de societats del 25 % al 23 % per a empreses que facturen menys d'un milió d'euros. María Jesús Montero ha explicat que, segons els càlculs dels tècnics del ministeri, la mesura beneficiarà 350.000 xicotetes i mitjanes empreses, amb un estalvi de 260 milions.

Aquesta rebaixa fiscal s'emmarca en les negociacions amb Units Podem sobre els pressupostos del 2019, els quals, segons Montero, avancen "molt bé".

Baixar el preu de l’electricitat costarà mil milions

La ministra d’Hisenda també ha donat xifres més concretes sobre l’eliminació de l’impost del 7% a les centrals de generació elèctrica. Segons  Montero, Hisenda deixarà d’ingressar 1.000 milions cada any i estarà molt vigilant” per a garantir que es trasllada a una rebaixa de la factura de la llum que paguen els consumidors, i que els experts calculen que estarà entre el 2% i el 4%.

També et pot interessar

stats