Puja un 3,8% l'ocupació en el sector turístic a la Comunitat Valenciana

Es tracta del nové any de creixement consecutiu, encara que s’aprecia una moderació en l’augment.

Puja un 3,8% l\'ocupació en el sector turístic a la Comunitat Valenciana
Puja un 3,8% l'ocupació en el sector turístic a la Comunitat Valenciana

El nombre d'ocupats en el sector turístic a la Comunitat Valenciana va augmentar un 3,8% durant els mesos de juny, juliol i agost respecte del 2017, set dècimes per damunt de la mitjana espanyola.

Segons un estudi de la consultora Randstad, l'ocupació en el sector turístic a Espanya en aquest període es va situar en 1.799.292. Aquesta xifra suposa un augment del 3,1% pel que fa a l'any anterior i un 25,1% més que el 2008. 

Així mateix, es va registrar la major xifra d'afiliats per seté any consecutiu. D’aquesta manera, després del descens del 2008 al 2009, s'han produït nou anys de creixement consecutius, fins a tocar els 1,8 milions d'ocupats, una xifra que es va arribar a superar al juliol d'enguany per primera vegada.

Tot i això, l'anàlisi de la consultora detecta una lleugera moderació en el creixement, ja que el 3,1% registrat representa la menor variació des del 2014, després d'haver encadenat quatre exercicis amb increments superiors al 4%.

Aquest fet es podria explicar per la reducció de turistes que han visitat Espanya al juliol respecte de l’any passat, que segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i de l'enquesta de moviments turístics en fronteres va caure un 4,9%.

No obstant això, a la Comunitat Valenciana les pernoctacions hoteleres de turistes espanyols el mes d’agost van registrar un increment del 3,2% respecte de l'any passat.  

També et pot interessar