Puig vol polítiques d'incentius a curt termini per a mitigar l'impacte de l'ERO de Ford

El president de la Generalitat confia que la negociació col·lectiva reduïsca el nombre de persones afectades.

Un operari de Ford Almussafes col·loca l'emblema de la companyia en un vehicle
Un operari de Ford Almussafes col·loca l'emblema de la companyia en un vehicle
04 de març 2020 - 17:03

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha compartit amb els periodistes la seua preocupació sobre l'anunci de la direcció de Ford d'aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a 400 persones de la plantilla d'Almussafes.  "Lamentem que aquesta siga la decisió", ha explicat Puig, que ha manifestat la seua confiança que el pacte entre la direcció i el comité d'empresa reduïsca el nombre de persones afectades, per a les quals ha reclamat el màxim respecte als seus drets laborals per part de la multinacional.

El cap del Consell ha reconegut que el sector automobilístic es troba en una situació "complicada", però considera que, tot i l'ERO, "Ford manté l'aposta per la Comunitat Valenciana i això fa que tigna que ser competitiva". Puig aposta per noves polítiques d'incentius que a curt termini ajuden a recuperar el mercat de la compravenda de vehicles "traent del mercat els vehicles més contaminants". En aquest sentit, ha anunciat una reunió el pròxim dilluns per a avaluar projectes d'incentius i de col·laboració públic i privada per a estimular diferents sectors de l'economia valenciana i alhora per a mitigar el possible impacte del coronavirus.

Negociació col·lectiva per a reduir l'ERO

El comité d'empresa de la factoria ha anunciat que plantejarà la direcció mesures alternatives als acomiadaments i que confia en el fet que la negociació col·lectiva amb l'empresa reduïsca el nombre de persones afectades. 

Una posició semblant manté el Clúster d'Empreses d'Automoció de la Comunitat Valenciana. En un comunicat ha reivindicat la “necessitat d'aprofundir en la flexibilitat laboral i així poder mantindre la continuïtat de les empreses”, la qual cosa, segons entenen, permetria a la factoria valenciana “adequar els recursos humans a la demanda i a la càrrega de treball”.

També et pot interessar

stats