Puig demana "minimitzar" l’impacte en les plantilles davant la necessària transició del sector bancari

El president de la Generalitat considera que estem davant “la dècada de les oportunitats” perquè el suport de la UE en fons dona una oportunitat de “reinventar l’economia”

Entrega dels premis 2021 de Forinvest, aquest dilluns, al Palau de la Generalitat
Entrega dels Premis 2021 de Forinvest, aquest dilluns, al Palau de la Generalitat / Generalitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat durant la cloenda de l’acte d’entrega dels Premis de Forinvest 2021, que estem en una “setmana decisiva” perquè acaba l’estat d’alarma i es deixa entreveure la recuperació. A més, ha afegit que cal ser més prudent que mai. L’acte, al Palau de la Generalitat, ha reunit als màxims representants del govern valencià, de les patronals i del món econòmic i empresarial.

Puig ha fet un reconeixement exprés als treballadors i treballadores dels sectors assegurador i bancari, “empleats fonamentals en entitats essencials" que treballaren “sense mirar les hores” per a tramitar els fons ICO que van ser claus per a la “supervivència de moltes empreses”. I en eixe context, ha reconegut que el sector viu la seua "necessària transició" i ha demanat “minimitzar l’impacte en les plantilles i aconseguir una transició justa a la imprescindible digitalització”.

El president del Consell també ha defensat que estem davant “la dècada de les oportunitats” perquè el suport de la UE en fons dona una oportunitat de “reinventar l’economia”. Ha afegit, primer cal recuperar-se i per a això es necessita a la banca. Puig ha dit que vivim un canvi cap a un món "més inclusiu i més solidari".

Al llarg de la seua intervenció, el president del Consell ha remarcat el treball dels empresaris i la indústria valencianes sobretot al principi de la pandèmia, quan el material de protecció era escàs, i, en concret, ha citat el paper de Power Electronics, un dels premiats, en l'arribada de respiradors que eren "imprescindibles per a salvar milers de vides humanes".

També et pot interessar

stats