Puig demana allargar els ERTO i les línies de crèdit perquè “no es perda el teixit econòmic i social”

Yolanda Díaz ha avançat que el govern espanyol prorrogarà els ERTO “fins que siga necessari”

Ximo Puig i Fernando Valdés, atenen els mitjans després de la reunió
Ximo Puig i Fernando Valdés, atenen els mitjans després de la reunió / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defés “allargar en el temps” els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) i les línies ICO amb la finalitat que “no es destruïsquen ocupacions i empreses” del sector turístic i, d'aquesta manera, “afavorir que no es perda el teixit econòmic i social”.

En una trobada amb el secretari d'estat de Turisme, Fernando Valdés, que està fent una gira per les comunitats autònomes per a analitzar la situació del sector davant la pandèmia, el cap del Consell ha subratllat que la Comunitat Valenciana està preparada per a ressorgir d'aquesta situació i ha posat en valor que el sector turístic valencià està fent un gran esforç. “Sabem que estem vivint un moment d'una gran excepcionalitat, però volem treballar junts, les administracions amb el sector privat, per a buscar aquest punt d'inflexió que passarà”, ha augurat.

Valdés ha explicat que el motiu de la seua visita era conéixer de primera mà les necessitats del sector turístic valencià, del qual ha dit “que ha sigut capaç d'adaptar-se a la situació actual”. Així, ha destacat que les dues administracions comparteixen una conjunció d'objectius quant a les estratègies i als enfocaments amb el sector: “Estem totalment alineats per a continuar fent costat a un sector estratègic, fonamental en el conjunt de la nostra economia i la nostra societat”.

Els ERTO es prorrogaran “fins que siga necessari”

D'altra banda, la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha anunciat que el govern espanyol redissenyarà un mecanisme de protecció per al sector turístic que abaste tota la cadena.

Díaz està a Palma amb motiu de la mesa de diàleg social que es reuneix per a negociar la pròrroga dels expedients de regulació temporal d'ocupació més enllà del 30 de setembre. Pel que fa a aquest assumpte, ha avançat que els ERTO es prorrogaran “fins que siga necessari” mentre hi haja incertesa sanitària, encara que ha matisat que “no té molt sentit posar dates” a aquest mecanisme.

També et pot interessar

stats