Puig: “Aquesta crisi ha evidenciat una realitat laboral de vegades invisible”

En el discurs de l’1 de Maig, el president destaca el paper dels treballadors en primera línia que han passat “d'infravalorats a essencials”.

FOTO PORTADA: El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la reunió amb postaveus amb UGT i CCOO

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat en el discurs de l’1 de Maig que la crisi del coronavirus “ha evidenciat una realitat laboral de vegades invisible”. Així, ha destacat el paper dels treballadors que estan en primera línia, més exposats al risc de contagi que la immensa majoria de la ciutadania, com ara netejadores, transportistes, sanitaris, treballadors de supermercat, agricultors i ramaders, que, segons ell, han passat “d'infravalorats a ser essencials”.

“Hui és un moment propici per a reflexionar sobre les persones que han fet possible que la societat valenciana no es col·lapse en aquesta situació d’extraordinària dificultat, treballadors i treballadores que han posat en perill la seua salut per un jornal de vegades escàs, i que ho han fet també per un sentiment de responsabilitat col·lectiva”, ha asseverat. “Amb la seua professionalitat han demostrat que, enfront de l’individualisme d’altres etapes, l’ajuda mútua i la solidaritat col·lectiva són l’únic camí per a superar aquesta situació”, ha afegit.

Per això, Puig ha reivindicat “més drets, major protecció i millors condicions” per a ells i per a construir un futur sòlid. A més, ha recordat que amb vista als moments difícils que venen per a l'economia i les classe treballadores i obreres, “la resposta a la nova crisi que es dibuixa en l’horitzó no pot ser la precarietat laboral ni la desprotecció social dels treballadors”. “Les reformes importants acostumen a germinar en circumstàncies adverses, aprofitem aquesta per a edificar el nostre futur amb bases sòlides”, ha conclòs.

UGT i CCOO demanen un pacte d’estat per tal de reconstruir el sistema econòmic

Aquest primer de maig, els sindicats han reclamat un gran pacte d’estat que permeta reconstruir el sistema econòmic i productiu, a més d’un reforç en la sanitat pública i la millora en l’atenció a la dependència i els més majors. Demanen la creació d’una banca pública que done liquiditat a les xicotetes i mitjanes empreses o la realització d’una auditoria per a revertir les retallades en la sanitat i les residències. Aquestes són algunes de les reivindicacions que han fet arribar UGT i CCOO al president Ximo Puig en una reunió telemàtica, en la qual han analitzat com afecten al treball l’evolució de la pandèmia i les últimes mesures que ha adoptat el Consell. Aquest divendres, de fet, ha entrat en vigor el decret pel qual les persones afectades per un ERTO amb rendes baixes rebran d’ofici 150 euros.

També et pot interessar

stats