Puig convoca dilluns la primera reunió de la taula de diàleg social

La trobada, que reunirà agents socials i administració, serà el punt de partida d'un acord per a la reconstrucció econòmica.

Puig convoca dilluns la primera reunió de la taula de diàleg social
Puig convoca dilluns la primera reunió de la taula de diàleg social

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha convocat la primera reunió de la taula de diàleg social per al dilluns 25 de maig, que serà el punt de partida per a l'acord de reconstrucció econòmica de la Comunitat Valenciana després de la crisi del coronavirus.

L'objectiu de la trobada és fixar les bases de la recuperació de l'activitat productiva i de l'ocupació, així com el suport a totes les persones que s'han vist especialment afectades per la pandèmia perquè ningú es quede arrere.

Així ho ha explicat Puig en una videoconferència que ha mantingut amb els secretaris generals d'UGT, Ismael Sáez, i CCOO, Arturo León, i el president de la CEV, Salvador Navarro.

El president ha destacat que “és el moment de l'acord i de l'entesa” i que per a aconseguir-ho cal treballar conjuntament. Així, ha recordat que d'una banda hi ha la comissió de reconstrucció a les Corts i de l'altra aquesta taula de diàleg en què “els sindicats i els empresaris han de jugar un paper fonamental tant en la conjuntura actual com amb visió estructural”.

Puig ha explicat que a partir del dilluns, i després de la reunió, s'iniciarà “un procés de treball intens en totes les àrees per a aconseguir un acord social i polític que faça la Comunitat Valenciana més forta i preparada per al futur”.

Sáez s’ha mostrat satisfet que la Generalitat compte amb els agents socials per a la proposta de la reactivació de l'economia valenciana i ha assegurat que creu que poden fer “aportacions d'utilitat per a concretar acords abans que acabe el mes de juliol”.

Per la seua banda, León ha dit que tenen unes expectatives importants que aquesta taula puga servir com a fórmula per a reactivar l'economia i l'ocupació. Així, ha assegurat que les propostes de CCOO “tenen com a eix la recuperació social i el suport a les persones perquè ningú es quede arrere”.

Així mateix, Navarro ha destacat la importància del diàleg entre tots els agents per a tornar a la normalitat i ha dit que la CEV donarà suport als col·lectius més desfavorits. Així, ha apostat per “reactivar l'economia per a recuperar l'ocupació i propiciar la tornada a la normalitat, tant des del punt de vista empresarial com social”.

També et pot interessar

stats