Puig anuncia mesures perquè el Brexit siga "menys lesiu" per a l'economia valenciana

El cap del Consell ha anunciat tres comissions de treball que estudiaran l'impacte econòmic de la ruptura amb el Regne Unit.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, atén els mitjans de comunicació
El president de la Generalitat, Ximo Puig, atén els mitjans de comunicació / ‘À Punt NTC’

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat aquest diumenge que "tot i les incerteses", confia que s'arribarà a un acord sobre el Brexit que siga "menys lesiu" per als interessos de la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell ha informat que convocarà tres comissions de treball constituïdes pel Consell per a fer un seguiment de les conseqüències del Brexit en qualsevol escenari. Els tres grups estudiaran l'impacte en el turisme, la indústria i l'agroalimentació de la ruptura entre el Regne Unit i la Unió Europea.

En aquesta línia, Puig ha confirmat que "independentment del resultat de la negociació", la Generalitat adoptarà mesures de manera immediata per a minimitzar el possible impacte negatiu de l'acord.

El cap del Consell ha assegurat que, en acabar la pandèmia, el govern valencià augmentarà la inversió en la promoció del territori valencià com a destinació turística per al públic britànic amb l'objectiu d'augmentar la quota de mercat. En l'actualitat, Puig ha recordat que un terç del turisme estranger a la Comunitat Valenciana és britànic.

En l'àmbit empresarial, el president ha anunciat que s'estudiarà, en col·laboració amb organitzacions empresarials, programes de suport a l'exportació. Puig ha emfasitzat que el comerç exterior "serà clau" en l'eixida de l'actual crisi i que el mercat britànic continuarà sent estratègic després del Brexit.

Pel que fa a la situació dels residents britànics al territori valencià, el cap del Consell ha anunciat una nova reunió que vol garantir que la Comunitat Valenciana continue sent "una terra hospitalària".

També et pot interessar

stats