Puig afirma que el programa "Estiu segur" ajudarà que el turisme encete la recuperació

Els ajuntaments contractaran mil joves menors de 30 anys per a informar sobre les mesures de prevenció de la Covid-19 a les platges

Ximo Puig durant la presentació del programa Estiu Segur a Orpesa
Ximo Puig durant la presentació del programa "Estiu segur" a Orpesa / GVA

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres que el programa "Estiu segur" "vol ajudar a garantir que el turisme siga la locomotora de la recuperació". Amb aquest programa els ajuntaments podran contractar 1.000 joves menors de 30 anys desocupats, per a informar i vetlar per les mesures de prevenció de la Covid-19 a les platges de la Comunitat Valenciana.

Durant la presentació del programa a Orpesa, el cap del Consell ha destacat l'esforç que ha fet col·lectivament la Comunitat Valenciana, la qual situa "com una de les regions d'Europa més segures". Puig ha insistit que "ara és el moment de la recuperació econòmica i social, i per això és fonamental que el turisme es puga desenvolupar al màxim".

Puig ha recordat que "Estiu segur" és una idea que va sorgir l'any passat i que la Comunitat Valenciana és l'única que manté aquest programa i des d'una mirada municipalista. "Es tracta que els visitants que vinguen tinguen el somriure amable dels assistents, que els ajudaran a tindre unes vacances inoblidables", ha destacat.

Per la seua banda, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha ressaltat que el programa té com a objectius que els informadors de platja vetlen pel compliment de la normativa Covid i, a més, "es convertisquen en una eina que servisca per a potenciar el turisme, facilitant la informació necessària a tots els turistes".

Cada municipi contractarà joves de la zona

El programa comptarà amb un finançament de 4,5 milions d'euros procedents dels fons europeus. Els consistoris contractaran els joves directament enguany, "la qual cosa aporta la possibilitat que cada ajuntament puga contractar joves de la zona, que va ser una queixa de l'any passat, quan va contractar directament la Generalitat Valenciana", ha explicat Bravo. Els contractes seran de tres mesos i es tindran en compte els idiomes.

Incorporar Creu Roja i el 112 per a evitar els ofegaments

A més, Bravo ha explicat que incorpora la col·laboració amb Creu Roja i el 112 per a evitar els ofegaments. "Som conscients del drama dels ofegaments cada estiu, que l'estiu passat van ser 61, i això no es pot assumir, per la qual cosa cal posar les mesures necessàries per a evitar-los i conscienciar la ciutadania", ha assenyalat.

També et pot interessar

stats