Puig advoca per una "revolució verda" per a avançar contra el canvi climàtic

El cap del Consell insta el port de Castelló a apostar per la innovació i ser sostenible i compromés.

Foto de portada: Puig ha participat en la inauguració de les jornades "La innovació i la digitalització, claus del lideratge portuari"
02 de desembre 2019 - 16:05

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat per una "revolució positiva, verda i de sostenibilitat" per a avançar en el compromís d'aconseguir frenar el canvi climàtic que "afectarà especialment el territori valencià i tota l'àrea mediterrània". Puig ho ha dit aquest dilluns al Grau de Castelló, on ha participat en la inauguració de les jornades "La innovació i la digitalització, claus del lideratge portuari", organitzades pel port de Castelló i el periòdic Mediterráneo.

Puig ha indicat que no cal confrontar creixement i sostenibilitat, sinó que "el camí és sumar mirant que l'ús del futur ha d'estar vinculat a una economia sana i vigorosa que garantisca la continuïtat del planeta". Des d'aqueixa perspectiva, ha agregat, "tots des de baix, des dels ciutadans i el local, hem de cooperar perquè el canvi climàtic no siga irreversible".

Els ports valencians, 100% sostenibles en 2030

Durant la inauguració de les jornades portuàries, Puig ha destacat que aquest és un element "clau" des del qual també s'està incidint al port de Castelló, que té com a objectiu per a 2030, com la resta de ports de la Comunitat Valenciana, ser "100% sostenibles i compromesos per a posar fi al problema del calfament global".

El cap del Consell ha destacat que el port de Castelló és un instrument "clau" en una província eminentment exportadora i en el qual el seu sector més capdavanter, el ceràmic, exporta a tots els països del món. Per això, ha instat a encarar el futur amb innovació per a fer-hi front amb garanties als reptes comercials.

Puig assegura que el corredor avança "més lent del que ens agradaria"

També s'ha referit el president de la Generalitat al corredor mediterrani que, segons Puig avança "més lent del que ens agradaria". Així ha mostrat el seu desig que hi haja prompte un govern amb el qual "puguem discutir i comprometre'ns perquè, definitivament, en 2025 estiga tot finalitzat".

De totes maneres, ha assenyalat que "al gener la connexió de Castelló amb Barcelona guanyarà mitja hora la qual cosa és un avançament substancial però encara estem molt lluny de l'operativitat necessària".

Una FP més arrelada al mercat laboral

D'altra banda, Puig ha destacat el seu compromís per a dur avant una FP "més arrelada al mercat de treball" i capaç d'adaptar-se a un futur amb canvis profunds en el món laboral.

També et pot interessar