PSOE i Podem negocien pujar el salari mínim a 1.200 euros al final de la legislatura

Els sindicats ja han remés una carta al govern central en la qual exigeixen una pujada de fins als 1.000 euros el 2020.

Imatge d'arxiu dels secretaris d'UGT, Pepe Álvarez, i CCOO, Unai Sordo, junt amb la ministra Magdalena Valerio i el president de CEOE, Antonio Garamendi
Imatge d'arxiu dels secretaris d'UGT, Pepe Álvarez, i CCOO, Unai Sordo, junt amb la ministra Magdalena Valerio i el president de CEOE, Antonio Garamendi / Arxiu
13 de desembre 2019 - 12:45

El PSOE i Unides Podem ultimen l'acord programàtic mentre els socialistes negocien la investidura de Pedro Sánchez amb ERC. Un document, en el qual el futur govern de coalició preveu augmentar el salari mínim interprofessional (SMI) a 1.200 euros al final de la legislatura.

La intenció dels dos equips és garantir una pujada pautada amb augments plurianuals, amb la que podria ser la primera mesura social del nou executiu. Els dos partits estudien "amb bona predisposició" pujar prop d'un 11% el salari mínim per a 2020, fins a arribar a uns 1.000 euros mensuals. En aquest sentit, els sindicats ja han remés una carta al govern central en funcions en la qual exigeixen aquesta pujada l'any que ve.

Tant el PSOE com Unides Podem defenen que l'última pujada del 22,3%, passant de 735,9 euros a 900 euros mensuals en 14 pagues, ha tingut beneficis positius en el mercat laboral i l'aposta és continuar incrementant l'SMI. 

La idea és que l'SMI represente el 60% del salari mitjà, de manera que es complisca la Carta Social Europea. I és que la pujada de l’SMI ha sigut un dels compromisos tant dels socialistes com els de la formació morada durant les campanyes electorals del 28 d'abril i el 10 de novembre.

Un estudi fixa en 1.239 euros al mes el salari mínim que necessita Catalunya

Precisament, la Generalitat de Catalunya va presentar dijous un estudi que quantifica en 1.239,5 euros mensuals el salari mínim que haurien de percebre els treballadors de Catalunya.

El salari mínim espanyol actual és "insuficient", en opinió de l'executiu català, per a respondre a les necessitats dels ciutadans a Catalunya on el cost de vida és més alt. Segons afirmen, un 14% dels treballadors "no poden viure dignament" a Catalunya malgrat tindre ocupació.

També et pot interessar

stats