Protesta dels ramaders de bous braus de Castelló que ratifiquen la seua querella contra Mireia Mollà

La Unió de Ramaders del Llevant considera que la consellera ha prevaricat en excloure'ls de les ajudes per motius ideològics.

Unió de Ganaderos del Levante
Protesta a Castelló dels ramaders de bous braus / Facebook: Unió de Ramaders del Llevant

La Unió de Ramaders del Llevante ha fet un acte de protesta aquest dimecres davant de l'Audiència Provincial, on han ratificat la querella criminal que han presentat davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana contra la consellera d'Agricultura, Mireia Molla. Una querella per un suposat delicte de prevaricació administrativa per presumptes irregularitats administratives a l'hora de publicar les ajudes a explotacions ramaderes afectades per la Covid-19.

Els ramaders de bous braus de la província de Castelló acusen Mollà de presumptes irregularitats en la publicació d'ajudes econòmiques a les explotacions afectades per coronavirus. Consideren que ha prevaricat en excloure'ls per motius ideològics, segons ha indicat Daniel Ramos, representant de les explotacions ramaderes.

Segons afirmen, la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que dirigeix Mireia Mollà, els hauria exclòs de l'accés a les ajudes, "sabent que crearia una situació discriminatòria per motius polítics" a aquest col·lectiu de ramaders de caps de bestiar braus.

Inicialment es van incloure en el lloc web de la Generalitat com a beneficiaris de l'ajuda als ramaders de bous braus destinats als festejos de bous al carrer. Posteriorment, i al cap d'unes hores després de la referida publicació, i al·legant que hi havia hagut un error, es van eliminar amb total "nocturnitat i traïdoria", segons ha explicat des de la Unió de Ramaders del Llevant.

AVA-ASAJA rebutja la querella

Per la seua banda, l'Associació Valenciana d'Agricultors (AVA-Asaja) considera que aquesta querella "no té ni cap ni peus ". Juntament amb l'Associació de Ramaders de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana, han rebutjat la querella i han defés que no és "oportuna en aquests moments".

Aquestes entitats no comparteixen "ni el fons ni la manera d'actuar per lliure" de l'associació impulsora, a més de comentar que d'ací a poc temps aquests ramaders disposaran d'ajudes autonòmiques. Les organitzacions han valorat la resposta de la Generalitat i de la consellera, que ha permés que en el termini d'uns quinze dies es dispose d'un esborrany d'ajudes "que estudiaran i valoraran detingudament", i l'han considerat com un fet positiu.

També et pot interessar

stats