La promotora reafirma que impulsarà Intu Mediterrani després de la sentència del TSJCV

La patronal de pimes i autònoms del comerç ha expressat el rebuig al projecte per la "sobresaturació comercial" que hi ha a la Comunitat Valenciana.

Projecte que l'empresa Intu Eurofunds va presentar al juliol de 2018 per a Puerto Mediterráneo
Projecte que l'empresa Intu Eurofunds va presentar al juliol de 2018 per a Puerto Mediterráneo / Europa Press

L'empresa Intu Eurofund, promotora del projecte Intu Mediterrani a Paterna, ha rebut amb “satisfacció” la sentència que anul·la la resolució que va emetre la Conselleria d'Obres Públiques i Vertebració del Territori el 2016 i per la qual es va denegar el projecte. Amb la nova sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), la companyia reafirma que impulsarà el recinte d’oci.

Segons els promotors, la sentència del TSJCV recull “fidelment els termes argumentats, així com els fonaments jurídics i les pretensions deduïdes en la demanda presentada”. Amb el nou aval jurídic, els responsables d’Intu Mediterrani han manifestat la seua intenció de materialitzar el projecte que, segons han defés, “té una inqüestionable capacitat de generació de riquesa per a la Comunitat Valenciana”.

Desestacionalització turística

Aquest projecte ideat per a Paterna compta amb 860 milions d'euros d’inversió i generarà més de 5.000 llocs de treball una vegada finalitzat i més de 3.000 en la fase de construcció. Els centres experimentals d’Intu Eurofund ofereixen un ventall comercial i d’operadors d’entreteniment internacional, que aspira a desestacionalitzar la demanda turística, segons han assenyalat des d’Intu Eurofund.

Mentre els promotors mostren aquest optimisme, el Consell estudia si recorrerà contra la sentència del TSJCV. El tribunal ha demanat al govern valencià un nou informe perquè el projecte comercial siga sostenible.

El xicotet comerç rebutja el projecte per "sobresaturació"

La patronal de pimes i autònoms del comerç, Confecomerç, ha expressat el rebuig al projecte per la "sobresaturació comercial" que hi ha a la Comunitat Valenciana i el perjudici que, segons ells, provocaria en el teixit empresarial i en el medi ambient.

Així mateix, creuen que aquesta saturació de centres comercials causaria "un greu perjudici a l'ocupació de qualitat, a la distribució equilibrada de la riquesa, al medi ambient i al comerç urbà de proximitat, que hem de defendre".

Acció Ecologista-Agró exigeix a la Generalitat recórrer contra la sentència

Acció Ecologista-Agró ha exigit a la Generalitat protegir les Moles i recórrer contra la sentència del TSJCV que anul·la la resolució de la Conselleria d'Obres Públiques i Vertebració del Territori de 2016 per la qual es va denegar el projecte Intu Mediterrani.

Demanen que s’arribe fins on faça falta per a evitar la destrucció de les Moles, "l'últim pulmó verd de la comarca i un espai utilitzat pels veïns i veïnes de la comarca per a fer BTT, córrer, fer senderisme i esports relacionats amb la naturalesa".

També et pot interessar

stats