Els productors denuncien importacions massives d'arròs procedents de tercers països

Exigeixen que, obligatòriament, els envasos continguen de forma clara on s'ha produït l'arròs i on s'envasa

Els agricultors protesten per les importacions massives procedents de tercers països / À Punt NTC

Les organitzacions agràries de la Comunitat Valenciana han protagonitzat aquest dilluns la primera protesta sectorial oficial que convoquen ells mateixos. Els arrossers han denunciat "estar farts" de les importacions massives procedents de tercers països que, segons ells, afonen els preus autòctons i asseguren que fan que el seu arròs es quede al magatzem. Segons les seues denúncies, per tal d'aconseguir-ho, fins i tot s'enganya al comprador.

Enric Bellido, membre de la sectorial de l'arròs de la Unió Llauradora, ha demanat que el comprador "siga conscient que al paquet d'arròs que estem comprant aquests últims anys, n'hi ha una gran part que no està fet ací a València".

Els productors arrossers valencians han exigit poder donar llibertat als consumidors i que, obligatòriament, els envasos continguen de forma clara on s'ha produït l'arròs i on s'envasa. Miguel Minguez, també membre de la sectorial per part de l'arròs d'Ava-Asaja, ha assegurat que estaran durant la setmana davant de l'administració "per demanar-li que exigisca que es retole l'origen".

La protesta ha començat amb una concentració als voltants de l'empresa valenciana Arròs SOS a Algemesí (Ribera Alta) i ha acabat amb la paella per terra per a visibilitzar que, durant les últimes setmanes, s'ha produït una gran entrada d'arròs procedent dels països asiàtics i importat per empreses valencianes com eixa.

També et pot interessar

stats