Els productors de cava d’Utiel-Requena demanen limitar les hectàrees de raïm fins que augmente la demanda

El sector assegura que el nou decret llei no fa perillar la producció d’enguany, però aposta per evitar els excedents del mercat.

Els productors valencians volen limitar la producció de raïm de cava
Els productors valencians volen limitar la producció de raïm de cava / Efe

Els agricultors i les organitzacions valencianes implicades en la producció de raïm de cava aposten per no augmentar, ara per ara, les hectàrees plantades. És una de les conclusions a la qual han aplegat aquest dimarts els representants del sector, que s’han reunit a Requena amb el secretari autonòmic d'Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, per a valorar les repercussions del decret llei que va aprovat el Consell de Ministres el passat divendres. La normativa deixa en mans del Consell Regulador de la Denominació d'Origen del Cava la limitació de la superfície de la producció de raïm per a cava. 

El sector considera que és millor que siga el mateix mercat qui determine les hectàrees de cultiu, és a dir, que a mesura que augmente la demanda, s’incremente la superfície de raïm. Aquesta postura comuna la traslladaran al Consell Regulador perquè la tinga en compte, segons ha avançat el secretari autonòmic d’Agricultura. 

Per la seua part, Emilio Expósito, president de l'Associació d'Elaboradors de Cava de Requena, també confia que les futures decisions del consell regulador es fonamenten en les dades. Mentre que Javier García, responsable vitícola de COAG, s’ha mostrat reticent a augmentar les plantacions de raïm per al cava perquè la producció supera, ara per ara, la demanda. 

A les terres d’Utiel-Requena es produeixen 40 milions de quilos anuals de raïm de cava, però a aquesta comarca només se n’envasen huit. Els quilos restants, els compren les multinacionals, per això enguany s'han desplomat els preus, segons han expressat els productors. A pesar de l’amenaça que pot suposar deixar en mans del consell regulador la superfície dedicada a aquest cultiu, la producció valenciana d’enguany està assegurada, segons han manifestat els productors.

També et pot interessar

stats