Els productors de caqui estimen una caiguda de la collita de fins al 30%

La denominació d'origen Kaki Ribera explica que en la campanya es millorarà el calibre i la qualitat de la fruita.

Els productors de caqui estimen una caiguda de la collita de fins al 30%
Els productors de caqui estimen una caiguda de la collita de fins al 30%

La producció de caqui de la Comunitat Valenciana baixarà enguany entre un 25% i un 30%, segons les estimacions del Consell Regulador de la Denominació d'Origen (Crdop) Kaki Ribera del Xúquer. Aquesta reducció, en la línia de les previsions de producció en l’àmbit estatal, suposarà un increment del calibre i una gran qualitat de la fruita. La Ribera concentra el 90% de la producció espanyola de caqui i enguany es preveu una collita de 300.000 tones.

La reducció de la collita prevista es deu a les fortes pluges registrades aquesta primavera i arriba després de la campanya 2019-2020 que va suposar un rècord per als associats a la Denominació d'Origen Kaki Ribera del Xúquer, amb 115.000 tones comercialitzades.

El president de la Denominació d'Origen, Cirilo Arnandis, ha defensat l'esforç del sector per a fomentar el coneixement d'aquest producte entre els consumidors i de la marca registrada Persimon. Esforç que enguany es traduirà en una inversió de dos milions d'euros en accions de promoció. Arnandis considera necessari "continuar invertint en accions de publicitat i màrqueting, per a incrementar la popularitat de la marca, consolidar la nostra presència en els mercats i obrir camí en noves destinacions".

També et pot interessar

stats