Quins productes o serveis apugen els preus en 2022?

La tarifa del gas creix vora un 5%, els peatges de les autopistes un 2% i els segells un 7%

Quins productes o serveis apugen els preus en 2022? / À Punt NTC

L’any tanca amb el preu de la llum més alt de la història registrat de mitjana en un mes de desembre, 239 euros el megavat hora. Enguany hem pagat per l'electricitat tres voltes més cara que en el 2020. Aquest divendres, per contra, l'electricitat dona una treva i baixa un 29% fins a situar-se en els 140 euros. 

El preu de la llum continuarà l'escalada el 2022. Amb aquesta previsió, el govern ha prorrogat la baixada dels impostos elèctrics de moment fins a abril. Les tarifes regulades del gas també pugen al voltant d'un 5%, els peatges de les autopistes vora un 2% i els segells un 7%.

Aquells que estiguen pensant comprar un vehicle, l'impost de matriculació li costarà entre 800 i 1.000 euros més depenent de les emissions.

Les pensions s'incrementaran un 2,5% i el salari dels funcionaris un 2%. L'impost de societats inclourà un tipus mínim del 15% i les quotes dels autònoms augmentaran entre 5 i 21 euros

El preu de l'habitatge, que ha augmentat al voltant d'un 4% el 2021, continuarà creixent, tot i que no s'esperen importants pujades en l'euríbor. Les taxes aeroportuàries continuaran congelades per a impulsar el turisme i tampoc pujarà l'IVA superreduït de les mascaretes, que es mantindrà en el 4%.

També et pot interessar

stats