La producció industrial cau a la Comunitat Valenciana un 5,8% el 2020

La pandèmia posa fi a sis anys consecutius de creixement.

Un treballador de la factoria d'Almussafes en una imatge d'arxiu
Un treballador de la factoria d'Almussafes en una imatge d'arxiu / Europa Press

La producció industrial va caure un 5,8% a la Comunitat Valenciana el 2020 i va finalitzar l'any amb l'índex de producció industrial (IPI) en reculada, tot i que, respecte a la taxa interanual, aquest va créixer un 9,9% segons ha informat l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En eixe context, els béns d'equip van augmentar un 19,6%; l'energia, un 20,8%; els béns de consum, un 2%; i els béns intermedis, un 5,5%.

Pel que fa al conjunt d'Espanya, la producció industrial va caure un 9,1%, després de sis anys seguits de creixement. Les Illes Balears registren la davallada més gran, amb un 20,9%. Des de l'any 2009, en plena crisi econòmica, aquest indicador no mostrava unes dades tan negatives. Aquell any el descens de la producció industrial va ser del 16,2%.

L'INE també assenyala que els pitjors mesos van ser març, abril, maig i juny, coincidint amb el confinament i l'estat d'alarma. Els descensos més significatius es van donar en els béns d'equip i en els béns de consum durador, amb baixades del 15,4% i del 13,5%, respectivament. Els segueixen els béns intermedis, amb una reculada de la seua producció del 7,8%, els béns de consum no durador (-6,5%) i l'energia (-6,2%).

També et pot interessar

stats