El principal turoperador del Regne Unit cancel·la els vols amb Alacant fins al 16 d'agost

El 40% de les pernoctacions de Benidorm corresponen a turistes britànics.

Aeroport d'Alacant-Elx, en una imatge d'arxiu
Aeroport d'Alacant-Elx, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La companyia britànica Jet2.com ha anunciat que ha decidit suspendre tots els vols entre els aeroports britànics i l'aeroport d'Alacant-Elx fins, de moment, fins al 16 d'agost. Concretament, l'empresa oferia vols des de ciutats com Londres, Manchester o Birmingham.

De fet, fins a desembre s'espera que arriben des del Regne Unit més de 600.000 turistes que, en ciutats com Benidorm, representen un 40% de les pernoctacions.

Segons dades de l'any anterior, uns 2,8 milions de britànics visitaren la Comunitat Valenciana i es van gastar fins a 2.400 milions d'euros.

Per aquests motius, la mesura de cancel·lar vols, motivada per l'obligació de guardar quarantena en arribar al Regne Unit procedent d'Espanya, ha trobat múltiples veus en contra per part del sector hoteler i econòmic espanyol, així com, per part de l'opinió política.

Des del Consell es reclama al govern espanyol que intensifique les converses amb Londres perquè els britànics que vinguen a la Comunitat Valenciana no hagen de fer quarantena quan tornen al seu país. Ja ha entregat a la Secretaria d'Estat de Turisme la documentació que acredita que la Comunitat Valenciana és una destinació segura.

Per la seua part, el president del Consell, Ximo Puig, ha assegurat que no entén aquesta decisió, ja que el Regne Unit té un nivell de contagis molt superior i que deixar sense turistes la Comunitat Valenciana pot suposar un perjuí molt gran per a l'economia del territori.

Per a la patronal hotelera, la solució per a evitar les quarantenes generalitzades, exigix fer proves PCR a tots els turistes internacionals tant abans com després de gaudir de les vacances. En eixe sentit, el sector hoteler espanyol ha mostrat disponibilitat per a pagar els tests que es facen als turistes abans de tornar al seu país, segons ha destacat el president de la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics, Jorge Marichal.

També et pot interessar

stats