Primera reunió entre Vodafone i els sindicats per a negociar l'ERO

València és la segona ciutat d'Espanya en nombre de treballadors, després de Barcelona.

Primera reunió entre Vodafone i els sindicats per a negociar l\'ERO
Primera reunió entre Vodafone i els sindicats per a negociar l'ERO

La direcció de la companyia Vodafone i el comité d'empresa mantenen aquest dijous a Madrid la primera reunió negociadora de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que ha anunciat la firma de telefonia mòbil. De moment, se sap que l'ERO afectarà 1.200 treballadors –vora un 24 per cent de la plantilla– a tot l'Estat. És probable que l'empresa ja detalle en aquesta trobada el nombre de comiats per territoris. També s'hi fixarà el calendari de reunions de negociació.

València és la segona ciutat d'Espanya en nombre de treballadors en Vodafone, després de Barcelona. A tota la província hi treballen més de 500 persones, distribuïdes especialment als centres de Vara de Quart (que pertanyia a Ono) i Antiga Senda de Senent, a la ciutat de València, i Font del Gerro, a Paterna (també d'Ono). Per aquest motiu, els sindicats preveuen "un impacte fort" de l'ERO de Vodafone a la Comunitat Valenciana.

El comité d'empresa de tot Espanya està format per cinc delegats d'UGT, quatre de Comissions Obreres i quatre d'STC.

La setmana que ve els treballadors iniciaran un calendari de protestes. En concret, els sindicats majoritaris han convocat parades d'una hora (de 12:30 a 13:30 hores), els dies 29 i 31 de gener, i 5 i 7 de febrer.

Recordem que Vodafone ja va dur a terme un altre expedient de regulació d'ocupació fa poc més de tres anys. En aquell moment va afectar un total de 273 treballadors a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats