La primera parada de Ford Almussafes començarà a les 22:00 h

Les empreses auxiliars que treballen amb la multinacional, amb vora 20.000 treballadors, també pararan la producció a partir de hui.

Les parades a la factoria de Ford Almussafes començaran aquesta nit
Les parades a la factoria de Ford Almussafes començaran aquesta nit

La primera jornada de les parades previstes per Ford Almussafes començarà aquest dijous a les 10 de la nit. Segons ha informat a À Punt Comissions Obreres (CCOO), els empleats i les empleades del torn de nit ja no s'incorporaran al lloc de treball.  

Ford ha anunciat un expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que afecta 6.780 treballadors de la planta de motors i la de muntatge, entre novembre i gener. L’ERTO l'han pactat entre la direcció de la factoria i el sindicat UGT, mentre que CCOO i la Intersindical no s'hi han afegit.

En declaracions a Les notícies del migdia, el secretari general de CCOO en la planta d’Almussafes, José Miguel Arocas, ha justificat el rebuig del sindicat per la falta de garanties de la companyia respecte al futur de la planta a partir del 15 de novembre, quan la direcció de Ford abordarà la reestructuració de les instal·lacions de la companyia a tot Europa. 

Arocas ha recordat que l'ERTO anunciat per a la planta d'Almussafes també afecta les 20.000 persones que treballen en totes aquelles  empreses auxiliars que tenen com a principal client Ford Espanya, i ha descrit la situació com un “tsunami d’ERTO”.  

Aquest dijous el sindicat ha confirmat que l'últim empresa que s'ha sumat a les parades ha sigut la fàbrica de tèxtil Autotrim, encarregada de la confecció dels sostres i les tapisseries dels cotxes. Fa uns dies, CCOO alertava que s'han activat altres expedients d’ocupació en firmes d’Almussafes com ara Gestamp, Magna Seating o Aktrion Iberia, i que ja s’han produït els primers tancaments en el sector, com ha passat amb la companyia Zender d’Almussafes, per la pèrdua recent d’un contracte amb la multinacional.

També et pot interessar

stats