Preveuen que la nova terminal del port de València genere 6.000 ocupacions i 600 milions de valor afegit

Així es desprén d’un estudi sobre els seus efectes liderat pel catedràtic de Ports i Costes Vicent Esteban.

VÍDEO | Preveuen que la nova terminal del port de València genere 6.000 ocupacions i 600 milions de valor afegit

L'impacte de la nova terminal de contenidors que projecta el Port de València serà de 6.000 ocupacions i 600 milions d'euros de valor afegit brut, segons un estudi sobre els seus efectes liderat pel catedràtic de Ports i Costes Vicent Esteban. 

Així mateix, Esteban ha demanat esperar fins a tindre el projecte definitiu per a determinar si fa falta una declaració d'impacte ambiental.

El president de la patronal CEV, Salvador Navarro, ha assegurat en la presentació de l'informe que la Comunitat Valenciana "no pot perdre competitivitat". Assegura que la terminal és necessària "respectant, per descomptat, les qüestions mediambientals". A més, ha manifestat que les al·legacions negatives "es convertiran en positives" pel que fa a les qüestions mediambientals.

Navarro ha especificat que l'Autoritat Portuària de València remetrà a Ports de l'Estat la proposta definitiva de la terminal. Seran els seus tècnics els que determinaran si és necessària una nova declaració d'impacte ambiental.

El Port considera necessari construir una nova terminal de contenidors, davant la previsió d'increment en el tràfic, que es doblarà els pròxims trenta anys i arribarà a 10,5 milions contenidors el 2050. 

També et pot interessar

stats