Els preus pugen a la Comunitat Valenciana un 0,3 en agost fins al 2,4%

És un dels augments més grans d’Espanya, juntament amb els de les Canàries i Extremadura.

Dues persones a l'interior d'una tenda de roba
Dues persones a l'interior d'una tenda de roba / Eduardo Parra (Europa Press)

L’índex de preus al consum (IPC) a la Comunitat Valenciana ha crescut durant el mes d’agost un 0,3, i s’ha col·locat en un 2,4%. Es tracta de l’augment més gran, juntament amb els de les Canàries i Extremadura, segons les dades definitives que ha publicat aquest dimecres l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Des de principi d’any, els preus a la Comunitat Valenciana han augmentat un 0,9%.

En el conjunt d’Espanya l’IPC ha augmentat un 0,1% a l’agost en comparació amb el juliol, impulsat pel cost de l’energia, i ha mantingut la taxa interanual en el 2,2%, la mateixa que la registrada en el mes anterior.

Les pujades més grans en el mes d’agost es van registrar en hotels, cafés i restaurants, oci i cultura. Els preus de l’habitatge es va incrementar un 0,7%, els del transport un 0,4%, els de parament de la llar un 0,2% i, finalment, els de medicina un 0,1%.

Per contra, el vestit i el calcer baixaren un 1,2%, les begudes alcohòliques i el tabac ho feren un 0,3% i les comunicacions, un 0,1%, mentre que els aliments i les begudes no alcohòliques i l’ensenyament es mantingueren invariables.

També et pot interessar

stats