Els preus dels ous no paren de pujar i són ja l’aliment bàsic més car
L’increment s’atribuïx principalment a la grip aviària, que ha afectat la producció, i també a l’augment del consum intern
Els ous tornen a disparar els preus i s’han convertit en l’aliment bàsic que més s’ha encarit els últims mesos. Al setembre, el seu cost va pujar un 18%; esta pujada continua sent especialment notòria per als consumidors valencians on, després de Madrid, és la segona autonomia on més ha repuntat la inflació en octubre, situant-se quatre dècimes per damunt de la mitjana espanyola, que es manté en el 3%.
L’increment del preu dels ous s'atribuïx principalment a la grip aviària, que ha afectat la producció, i també a l’augment del consum intern. Només en les últimes setmanes el preu s’ha incrementat un 10%, una pujada que encara sorprén alguns compradors.
Tot i el preu elevat, els consumidors continuen comprant ous, conscients que és un ingredient fonamental en la dieta. Els venedors expliquen que, tot i que hi ha menys gallines, la demanda continua sent alta i això impacta directament en la butxaca dels ciutadans.