Els preus industrials pugen al 30,3% al maig, però se situen tretze punts per davall de la mitjana

L'Institut Nacional d'Estadística recull dèsset mesos consecutius d'increments d'aquest indicador

Fàbrica de taulell, en una imatge d'arxiu
Fàbrica de taulell, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Els preus industrials (un indicador conjuntural que mesura l'evolució mensual dels preus dels productes industrials en el mercat interior) van pujar al maig al 30,3% interanual a la Comunitat Valenciana, cinc dècimes per damunt de la taxa registrada a l'abril, encara que està més de tretze punts per davall de la mitjana nacional. L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha publicat la dada aquest dilluns.

El mes de maig, la taxa anual de l'índex de producció industrial (IPRI) va baixar respecte a abril en 14 comunitats autònomes, i els majors descensos es produïren al Principat d'Astúries, a la Regió de Múrcia i a les Illes Balears. Per contra, la Comunitat Valenciana va ser una de les dues autonomies on va augmentar aquest indicador, en concret cinc dècimes.

El fort augment dels preus industrials a Espanya es va moderar lleugerament al maig, en pujar el 43,6% interanual, nou dècimes per davall de la taxa registrada a l'abril, degut principalment a l'abaratiment del gas i l'electricitat, encara que es manté per quart mes consecutiu per damunt del 40%.

D'acord amb les dades de l'IPRI publicat aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), amb la pujada de preus industrials del maig s'acumulen dèsset mesos consecutius d'increments, els huit últims per damunt del 30%.

L'INE detalla que l'energia va ser la principal causant de la moderació del maig, a causa de l'abaratiment del gas i l'electricitat, si bé l'augment dels preus del refinament de petroli ha sigut major aquest mes que l'any anterior.

També et pot interessar

stats