El preu de la vivenda puja a les tres capitals de la Comunitat

Queden arrere els preus mínims a què es va arribar durant la crisi econòmica.

La recuperació dels preus anteriors a la crisi va estenen-se a poc a poc a les tres capitals valencianes
La recuperació dels preus anteriors a la crisi va estenen-se a poc a poc a les tres capitals valencianes

El preu de la vivenda a la Comunitat Valenciana està recuperant-se a poc a poc a les tres capitals de província. Des dels mínims de la crisi, a la ciutat d'Alacant ha augmentat un 20%, a València un 18% i a Castelló vora un 8%, segons l’estadística de Tinsa IMIE Mercados Locales corresponent al segon trismestre de l’any.

La ciutat d'Alacant va tindre els preus més baixos de la vivenda el primer trimestre de 2016, amb un preu mitjà de 1.040 euros per metre quadrat. Ara, dos anys després, el metre quadrat està en 1.250 euros. És una recuperació del 20%. segons la taxadora inmobiliària Tinsa. Són els preus mitjans de les vivendes acabades, siguen noves o de segona mà, i que fluctuaran segons els diferents barris.

De la crisi immobiliària, València està tenint una recuperació més lenta. A la ciutat, els preus tocaren fons el primer trimestre de 2015, quan el metre quadrat estava en 1.090 euros. Aquestaa quantitat, en el segon trimestre d’enguany, ha pujat a 1.290 euros, un 18 per cent més.

On encara és més econòmic comprar una vivenda és a la ciutat de Castelló. Ací, els preus arribaren a mínims en juny de 2017. En aquella data, el metre quadrat estava a 797 euros, i ara ha pujat a 858 euros, un augment del 8 per cent.

També et pot interessar

stats