El preu del petroli escala fins a situar-se en els màxims des de l’octubre de 2018

El desacord entre els països de l’OPEP i socis com Rússia per a arribar a un pacte sobre l’increment de l’oferta del cru en els mercats està darrere de la pujada

Una plataforma petroliera en una imatge d'arxiu
Una plataforma petroliera en una imatge d'arxiu / Edgar Ávila (Efe)

El preu del barril de petroli frega aquest dimarts els màxims que va tocar l’octubre de 2018. La raó? El fracàs de les converses entre els membres de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i els seus socis, incloent-hi Rússia, sobre la fórmula per a augmentar l'oferta de cru.

Per aquesta qüestió, el preu del barril de petroli Brent, de referència per a Europa, escala fins als 77,58 dòlars des dels 76,17 de la sessió d'aquest dilluns, la qual cosa suposa el major preu des d'octubre de 2018.

Paral·lelament, el barril de cru West Texas Intermediate (WTI), de referència per als Estats Units, arribava a marcar un preu de 76,77 dòlars, davant els 75,16 del tancament del dilluns, també en màxims des d'octubre de 2018.

Creix un 51% el preu del barril de Brent

Pujades com aquestes evidencien que, des de l'inici de l’any, el preu del barril de cru s’ha encarit un 51% en la seua varietat Brent i un 58% en la classe WTI. Tot i que aquesta pujada no la percebran encara aquest dimarts els consumidors finals, l’escalada del preu del cru repercutirà, a mitjà termini, en la butxaca dels ciutadans. 

De fet, i pel que fa als combustibles, aquests dies, els conductors paguen un 15% més que l’any passat per omplir el dipòsit del cotxe. 

Les negociacions entre l'OPEP i altres productors aliats, com ara Rússia, es van suspendre indefinidament aquest dilluns a causa del desacord dels països per a arribar a un pacte sobre l'increment de l'oferta de cru en els mercats.

També et pot interessar

stats