Quin és el preu de Nadal?

Entre els ponts i els dies festius, una família pot arribar a gastar uns 442 euros només amb els plans nadalencs

La màgia de Nadal ja està al carrer i als aparadors de València / À Punt NTC

S’estrena el mes de la il·lusió per excel·lència, però també el del consum. Per davant, ponts festius, vacances de Nadal i temps per a gaudir. La màgia de Nadal ja està al carrer i als aparadors, i és fàcil caure en la temptació consumista. Entre tots els plans nadalencs, una família es pot arribar a gastar uns 442 euros.

Un exemple pot ser el d’immortalitzar la felicitat en una sessió fotogràfica, que costa entre 70 i 250 euros; el circ pot costar 60 euros a la família; i anar a teatres i musicals nadalencs tenen un cost de 120 euros per família. Una de les turistes entrevistades ha declarat que “la gent espera amb ànsia Nadal i tens ganes de fer més coses”; una altra de les turistes subratlla que en aquests temps abelleix “un xocolate amb xurros, o un passeig per la fira nadalenca comprant algun record”.

A més, anar a la fira o a la pista de patinatge són quasi una obligació per a alguns, i podem sumar més clàssics com anar al cine amb la família. I la llista no s'acaba ací, es poden conitnuar sumant sopars, loteria, roba i decoració. La màgia de Nadal és pràcticament incalculable.

Però, cal gastar tant en el temps que vivim? Hi ha qui valora més altes formes de gaudir de Nadal, per exemple, una veïna opina que “al final Nadal és passar més temps i gaudir el temps amb bona salut i amb la família”, ha declarat.

També et pot interessar

stats