El preu mitjà de l'habitatge a Espanya creixerà fins a un 3% en 2020

Segons les previsions de Tinsa, l’import de les compravendes també pujarà entre un 3% i un 5%.

El preu mitjà de l\'habitatge a Espanya creixerà fins a un 3% en 2020
El preu mitjà de l'habitatge a Espanya creixerà fins a un 3% en 2020

El preu mitjà de l'habitatge a Espanya creixerà fins a un 3% l'any que ve i les compravendes entre un 3% i un 5%, segons les previsions del Servei d'Estudis de la taxadora Tinsa.

En general, Tinsa espera que hi haja estabilitat en tots els indicadors (oferta, demanda i preus) durant 2020, després del "refredament generalitzat" que s'ha registrat enguany.

La taxadora ressalta que en 2019 s'estan constatant increments dels preus lleugerament per damunt del 3%, i espera que aquests es reduïsquen de manera gradual i queden per davall d'aquest llindar l'any vinent.

Pel que fa a les transaccions i constitució de noves hipoteques, asseguren que hi haurà una continuïtat del progressiu alentiment registrat en els últims mesos. També expliquen que al llarg de 2019 els visats d'obra nova han registrat xifres per davall de les previsions de creixement previstes.

Segons les últimes dades conegudes de l'estadística Tinsa IMIE General i Grans Mercats, el preu mitjà de l'habitatge acabat (nova i usada) a Espanya es va incrementar un 3,1% en taxa interanual a l'octubre.

També et pot interessar

stats